Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی دولت و بانک مرکزی در اقدامی دیرهنگام تصمیم به توزیع دینار به زائران اربعین گرفتند که کم و کاستی‌های این طرح تمامی ندارد و مشکلاتی را برای زائران اربعین به همراه آورده است.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، زائران اربعین از روزهای قبل روانه سرزمین عتبات شده‌اند. در این مدت جمع زیادی از آنها با مشکلاتی که سیستم بانکی مسبب آنها بوده دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت امسال با توجه به افزایش هزینه‌ها و فشار اقتصادی که خود مسبب آن بود تصمیم گرفت به زائران اربعین ارز مسافرتی ویژه سفر اربعین پرداخت کند. ولی این تصمیم درست در اجرای غلط مشکلات بسیاری را برای مردم به همراه داشته است.

در ابتدا بنا شد زائران اربعین از طریق تلفن همراه و به صورت غیرحضوری برای خرید دینار عراقی با نرخ 96 ریال ثبت‌نام کنند و ارز خود را در کشور عراق و مرزهای مهران و شلمچه تحویل بگیرند. این طرح شاید فقط در یکی دو روز نخست بدون مشکل اجرا شد ولی بعد از آن طبق اذعان مقامات دولتی مشکلات فراوانی را برای مسافران کربلا به همراه داشت, نخست آنکه بسیاری از مردم در کشور خودمان و عراق تلاش‌های بسیاری برای ثبت‌نام کردند ولی موفق نشدند و دست خالی روانه کشور عراق شدند. جمع زیادی از این افراد می‌گویند هر چند در ایران نتوانستیم ثبت‌نام کنیم ولی باز هم هر روز تلاش کردیم تا حداقل در عراق ثبت‌نام کرده و هزینه‌هایمان را با دینار عراقی پرداخت کنیم چرا که با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی امکان پرداخت هزینه‌ها در عراق برای همه وجود ندارد و بسیاری با سختی راهی کربلا شده‌اند.

یکی از مسافران کربلا می‌گوید: حدود یک هفته به صورت پی در پی تلاش کردم تا ثبت‌نام کنم ولی هنوز هم سامانه پیام می‌دهد که در استعلام اطلاعات مشکلی بوجود آمده است. این در حالیست که نیمی از سفر ما طی شده و برای روزهای باقیمانده که اتفاقات نیاز بیشتری به ارز عراقی داریم ولی ثبت‌نام برای دریافت دینار مقدور نیست.

اما این تمام مشکلات اربعینی‌های امسال نیست چرا که گروه محدودی هم که توانسته‌اند ثبت‌نام کنند موفق به دریافت دینارهایشان نشده‌اند. این در حالیست که جمع کثیری از این افراد تمام موجودی نقد خود را برای خرید دینار عراقی به سیستم بانکی تحویل داده‌اند ولی هنوز نتوانسته‌اند دینارها را در خاک عراق از همین سیستم دریافت کنند.

شاهدان عینی در کشور عراق می‌گویند صف‌های چند کیلومتری مقابل باجه‌های محدود توزیع‌کننده دینار عراقی وجود دارد و اگر کسی در صورت موفقیت در ثبت‌نام بخواهد ارز خود را تحویل بگیرد باید ساعت‌ها و شاید یک روز تمام در صف بماند.

در روزهای گذشته تصاویر و فیلم‌های مختلفی از صف‌های طولانی و مکان‌های نامناسب برای توزیع دینار عراقی به زائران در شبکه‌های مختلف خبری منتشر شد. از تحویل دینار در سوراخ دیوار تا صف‌های چند ده کیلومتری! ولی در تمام این مدت مسئولان دولتی ادعا کرده‌اند که مقصر این مشکلات نبوده و به وظیفه خود عمل کرده‌اند.

دولت البته مدعی است که تلاش‌های بسیاری برای تسهیل در سفر اربعین انجام داده و رسانه‌ها در این زمینه سیاه‌نمایی می‌کنند ولی مشاهدات عینی خبرنگاران تسنیم از نقاط متعدد در خاک عراق گواه ضعف شدید مدیریتی در توزیع ارز به زائران اربعین است که مقصر اول و آخر آن سیاست‌های غلط دولت است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ارز اربعین بانک مرکزی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۶۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون رئیسی : دارایی بلوکه شده در عراق نداریم / برخی مراودات مالی وجود دارد که همیشه با گفت‌وگو حل شده

معاون حقوقی رییس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دارایی بلوکه شده در عراق ندارد،گفت: برخی مراودات پولی و مالی بین دو کشور وجود دارد که همواره با گفت وگو حل شده است.

به گزارش انتخاب، محمد دهقان معاون حقوقی رییس جمهور روز چهارشنبه - ۱۹ اردیبهشت ماه - در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: طبق حکم قضایی، ایران دارایی بلوکه شده در عراق ندارد اما برخی موانع وجود دارد که با گفت‌و گو حل می‌شود.

وی اظهار داشت: برخی مراودات پولی و مالی بین ایران و عراق وجود دارد که با گفت وگو بین مقامات بانک مرکزی ایران و طرف عراقی همیشه حل شده و مشکلی لاینحلی در این زمینه وجود ندارد.

معاون حقوقی رییس جمهور درباره مطالبه جهانی برای محرومیت رژیم صهیونیستی از بازی‌های المپیک به دلیل جنایات این رژیم در غزه و اینکه آیا دولت در این باره برنامه‌ای دارد، یادآورشد: فهرستی از اقدامات این رژیم جعلی با بهره بردن از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد تهیه شده که مستند سازی خواهد شد.

دهقان اضافه کرد: همچنین ارتباطاتی با سازمان‌های مردم نهاد خارج از کشور شکل گرفته است تا بتوانیم از این ظرفیت برای نشان دادن جنایات این رژیم به سایر کشورهای جهان استفاده کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تردد زائران اربعین از مرز تمرچین یک ظرفیت بزرگ فرهنگی است
  • ۴۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی پایانه برکت مهران هزینه شد
  • معاون رئیسی: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم
  • معاون رئیسی : دارایی بلوکه شده در عراق نداریم / برخی مراودات مالی وجود دارد که همیشه با گفت‌وگو حل شده
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین